Ostar

Noga utvalda

OSTAR

Vi har en ostdisk fylld med ostar från hela Europa – från enkla klassiker till mer exklusiva ostar för finsmakaren.

 

 

Svensk hårdost lagrad och smakrik

Greve lagrad

Greve mellanlagrad

Greve 17% lagrad

Herrgård lagrad

Herrgård mellanlagrad

Herrgård 17% lagrad

Prästost lagrad

Västerbotten

Viking

Brännvinost

Hemost

Stureost

Cheddar extra lagrad

Cheddar lagrad

Whisky cheddar

 

 

Utländsk hårdost – get, får, komjölk

Danbo

Danbo med kummin

Samsö 17% mellanlagrad

Havartti

Primadonna

Gouda

Maasdamer

Appenzeller

Raclette

Morbier

Chevrette Matured- getost

Emmentaler schweizisk

Emmentaler finsk

 

Manchego – fårost

Gruyere Reserve

Comte

Grana Padana – parmesan

Parmigiano Reggiano – parmesan

Tomme de Chevre – getost

Tomme de Savoye – skummet mjölk

Pecorino Fiore Sardo – fårost

Brebis (Baskisk fårost)

Pata Cabra - getost

 

Vitmögelost – en osttyp där ytan är täckt av ett vitt mögel.

Brie de Meaux

Le Grand Rustique

Camembert

Brie Fransk

Chaource

Saignon getost I rulle

Getost med honung smak

Neufchatel opast

 

 

Grön/blåmögelost har gamla anor och det finns ett stort utbud.

Whiskyädel

Queso Azul De Hoja

Blu Devargne

Saint Agur

Roquefort Papillon

Roquefort St. Luise

Gorgonzola Selected

Magor (gorgonzola/mascarpone)

Blå Kornblomst

Bergader Blu

Stilton

 

Kittost – där ytan behandlats med olika vätskeblandningar, gärna med inslag av örter och vin.

 

Saint Albrey

Chaumes

Vacherol

Epoisses

Taleggio

Munster

Livarot Graindorge Petit

 

Färskost – tillverkas av mjölk som syras, smaksätts ofta med örter eller kryddor

 

Coeur du Berry – get

Färskost med pepparrot

Färskost med vitlök, gräslök, pepparrot

Färs getost i aska

Le Roule i vitlök

Mozzarella

Boursalt

Delice De Bourgogne

 

Smältost – görs genom att hårdost mals och smältsalter mm tillförs.

Rökt ost

Valnöt ost

Grönpeppar ost

Vitlök ost

Rom med russin

Copyright @ All Rights Reserved